Mode

Der er nok ting vi kan gå og være stressede over i vores hverdag. Aldrig har vi haft så travlt som vi har i dag, og alligevel er det ikke som om vi bevæger os særligt meget længere. Folks mulighed for at opnår deres mål og udleve deres drømme er vokset, men mængden af folk der rent faktisk tager handling og bevæger sig i den retning, er ligeså lav som den altid har været. Det skyldes at vi konstant leder efter distraktioner, så vi kan glemme, at vi har ansvaret for os selv. Hvis vi har ”travlt” på arbejdet, og ”travlt” med børnepasningen og ”travlt” med at følge med moden, så vil andre nikke på hovedet, og kalde os hårdtarbejdende. Hvis man er hårdtarbejdende, så er det fair nok, at man ikke kommer tættere på sine mål, er det ikke? For hvem kan dog finde tid til det…

Men det ér bare en undskyldning. Hvis du rent faktisk satte dig ned, og tænkte over hvad dine mål var, ville du indse at de er dine højeste prioriteter. Hvis du derefter kiggede på hvad det er du har så ”travlt” med, ville du også indse, at du spilder rigtigt meget af din tid på ting, der har meget lav prioritet. Grunden til vi ikke gør os de overvejelser er, at vi er bange for den konklusion vi når frem til. Nemlig at den eneste der kan sørge for, at vi lever op til vores potentiale og når vores mål, er os selv. Det er et enormt ansvar, og mange løber gerne fra det ansvar, fordi de ikke tror de kan bære det. Men tro mig, din lykke vil først komme i det øjeblik, du tager ansvar for dit eget liv og tager handling.

Et af de steder jeg altid beder folk om at starte er mode. Det er nemlig et af de nemme ting at tage kontrol over, og det kan gøre en enorm forskel i ens mulighed for at nå sine mål. Folk siger de har ”travlt” med at skulle følge med i moden: og det skyldes ene og alene, at de har den forkerte opfattelse. Moden er ikke noget du skal ”følge”: det er noget du skal skabe! Der er nemlig ikke én stor universel mode: der er kun tendenser. Kig dig omkring: ser du to mennesker lige nu, der har nøjagtigt det samme tøj på? Nej: de har skabt deres egen mode, bygget på de generelle tendenser. Så overvej hvad du står for, og hvad dine mål er. Er du en handlekraftig person, der har klare mål indenfor din karriere, så tag en boss polo på. Den kommunikerer alle de rigtige ting, og den vil altid være moderigtig. Fokuser på at kommunikere dine værdier, frem for at købe det, de viser i modemagasinet lige nu: de vil aldrig kunne vise moden, kun indikere tendenserne.