Sådan får du den smukkeste have

Synes du, at din have er kedelig og ønsker du at give mere liv i den? Blomster kan faktisk være din bedste ven i dette tilfælde. Måske har du ikke overskud til at ordne din have, men faktisk kan det være nemmere end du tror. Du får her råd til, hvordan du trinvis kan forvandle din have fra et mareridt til et eventyr fyldt med blomster og harmoni.

 

  1. Få en idé

Skal de være en blomster have? En grønstags eller urte-have? Hvordan skal haven se ud og hvad er din vision for den perfekte have? Dette skal du starte med at finde ud af. Ønsker du f.eks. en blomster have, skal du så have en sommerblomst eller ønsker du forårsblomster, såsom linjer? Du kan altid have forskellige former for blomster, men det vigtige er, at du har en vision til din fremtidige have.

 

  1. Gør jorden ren

Hvis du skal plante en masse ting er det vigtigt, at jorden er en og klar til at blive plantet i. Fjern alle de gale planter og gødninger, som du ikke har brug for mere. Hvis du ønsker at gøre det hurtigt kan du grave det hele op, men det er også hårdere. Derefter kan du tilføje ny jord til haven og oftest er et lag af 5 det perfekte.

 

  1. Vælg din plante

Ønsker du en sommerblomst til haven eller ønsker du roser? Det er en god idé at finde ud af, hvordan og hvor blomsterne skal stå. F.eks. kan røde roser sammen med hvide roser give dig et luksuriøst look, mens en sommerblomst med en del grønne planter giver dig et frisk og sommerligt look. Når du har fundet dine planter og din perfekte sommerblomst, så kan du starte med af finde ud af, hvordan det skal plantes og hvordan de forskellige blomster skal behandles. Ønsker du f.eks. at en række skal behandles på samme måde, så kan du arrangere det på den måde. Dette gør det nemmere for dig at holde styr på din have.

 

  1. Begynd med at plante

Vælg de rigtige steder til de rigtige planter og blomster. F.eks. har tomatplanter og de fleste årstidsblomster det med at have det svært ved at vokse i kulde. Derfor er det en god idé at plante disse når vinteren er ovre. Forår er f.eks. en god idé til at plante linjer.

 

  1. Vand planterne

Frø bør aldrig tørre ud og derfor er de en god idé at vande de dagligt, når planterne stadig er så. Du kan derefter begynde med at gøre de engang om ugen, når planten er større. Flytter du f.eks. en plante til et andet sted, er det vigtigt at du også her planter det dagligt indtil roden har sat sig godt fast. Derefter kommer det an på, hvilken plante du har med at gøre og hvor ofte du skal vande den. En sommerblomst vokser f.eks. bedst om sommeren men har ikke brug for ligeså meget vand som grøntsagsplanter.