Kvinde

Vi har alle mødt nogen, der bare havde en helt enorm charme, som gjorde én helt blød i knæene. Når man ser det udefra, så virker det nærmest som magi. Man ser alle ens venner, og endda komplet fremmede mennesker, blive tiltrukket af den energi den karismatiske person udstråler. Det virker som om han eller hun ikke kan gøre noget forkert: alt hvad de siger er helt perfekt, og det får alle til at have det godt i vedkommendes selskab.

Problemet når man begynder at tænke på det som magi er, at man så alt for nemt kommer til at fortælle sig selv historier om, at det er uopnåeligt for én selv. Andre tænker ikke på karisma som magi, men som noget medfødt. De mener at nogle er født med gener, der bare gør dem mere karismatiske end andre, og hvis man ikke har karisma, så kan man heller aldrig få det. Hverken magi eller gener er specielt hjælpsomme måder at tænke karisma på. Det er bare undskyldninger for ikke at tage ansvar for dit eget liv og handlinger, så du kan blive mere karismatisk selv. Det er nemmere at give op, end at ligge energien i at forbedre sig selv. Men hvis du læser denne artikel, så er du ikke interesseret i at give op. Du vil gerne være den mest charmerende version af dig selv, og det betyder, at du hverken tror på at magi eller gener er nødvendigt for at opnå det.

I sidste ende, er karisma noget der kan læres. Når du ser en familie af karismatiske personer, så er det ikke fordi de er født med særlige gener. Det er derimod, fordi de vokser op med forældre der har lært at være karismatiske, og at de som børn derfor tillærer sig mange af de samme evner. Det er dog ikke noget, man nogensinde bliver for gammel til at lære: det er aldrig for sent at starte, og jo før du går i gang, jo hurtigere vil du kunne nyde alle fordelene ved karisma.

Jeg vil anbefale dig, at tilgå det at lære karisma, på samme måde som hvis du skulle lære et nyt sprog. På mange måder, er det nemlig den samme udfordring. Det råd du vil høre fra hvem som helst, der kan tale mange forskellige sprog er, at hvis du gerne vil lære spansk, så skal du tage til Spanien: omgiv dig med folk der taler sproget, og du vil lære langt hurtigere, end hvis du bare læser bøger eller lytter til bånd. Du kan gøre det samme med karisma. Tag ud til Efterskolernes dag 2019 og kig på de mennesker der møder op: du vil finde rigtigt mange mennesker der, med naturlig karisma. De elsker nemlig at omgive sig med andre mennesker. Hvis du tager på efterskole, så er du i karismaens hjemland: du vil være omgivet af folk der naturligt taler det karismatiske sprog, og det er altså her, du kan lære det lynhurtigt og på naturlig vis.