For ti år siden troede mange, at bogen ville uddø. Det store farlige internet ville gøre det af med den traditionelle form for læsning på papir. Det er dog slet ikke gået så slemt som ventet. Mange mennesker elsker stadig at slå sig ned i sofaen med en god bog og lade sig føre med på rejser ind i ordenes verden. Især krimien har fået en kolossal læserskare, der kaster sig over det ene mord efter det andet og følger deres detektivhelte gennem tykt og tyndt.

En dansk krimiforfatter, som Sara Blædel, har godt gang i salget. Det skyldes naturligvis at hendes bøger er spændende og meget underholdende at læse, og samtidigt giver nye billeder på menneskets liv i vores moderne tid. Når man læser bøgerne af Sara Blædel, bliver man suget ind i de mest oprivende fortællinger, hvor kriminalgåder skal løses i miljøer, vi kender fra vores eget liv. Hendes serie med detektiven Louise Rick er blevet læst i mange lande, og selvfølgelig også i Danmark, hvor hun har en stor skare af trofaste læsere.

Krimiens store succes

Noget af det, der ligger til grund for krimiens store succes er blandingen af dramaet, personskildringen og beskrivelsen af de miljøer, bøgerne foregår i. Man får virkelig gang i den indre biograf, når man læser en krimi af Sara Blædel, og andre af hendes ligesindede. Man ser det hele lyslevende for sig. Man gyser og lever med i hovedpersonernes følelsesliv og tanker. Man gætter med på livet løs, for tænk, hvis man kan løse gåden, før detektiven gør det. Der er mange gode grunde til at folk elsker krimigenren og sluger bøgerne fra blandt andre Sara Blædel.

Boghandleren online

Det er ikke alle, der bor lige i nærheden af en fysisk boghandel. Det er heller ikke alle, der orker at gå i fysiske butikker, når de skal køber bøger. Her er bog-ide.dk et godt alternativ. Hjemme fra stuen kan du gå på bogjagt og finde din næste krimi online. Der er mange at vælge imellem, også af Sara Blædel. Og der er ingen kø ved kassen.