De fleste i familien ser formentlig frem til sommeren med al den dejlige sol og en masse varme dage forude. For nogle kommer det gode vejr dog med nogle knap så velkomne problemer, der skal håndteres i hjemmet og i haven. Det er i det gammeldags familiebillede manden, der tager sig af den slags, hvis man altså ikke er så heldig at have børne – drenge, for at være helt præcis, der er gamle nok til at overtage hækkeklipningen og græsslåningen. Uanset om konen er åben overfor at skilde sig af med de tradionelle kønsroller er det en god ide at sikre sig, at man har de bedste værktøjer og redskaber til at få arbejdet i haven ordnet hurtigt og effektivt.

Det første redskab man bør se på er en plæneklipper. Der er mange måder at slå græs på, men de fleste har eller kan låne en simpel plæneklipper. Det er dog ikke den mest effektive måde at slå græs på, og det er desuden langt sjovere at bruge en havetraktor. Så skulle der ikke være flere problemer med græsset fremover.

Dernæst ser vi på hækken. Hækkeklipper eller hækkesaks er det typiske redskab til det arbejde, alt efter om man vil træne musklerne i overkroppen, når man nu alligevel er i gang, eller om man hellere vil have problemet ude af verden så hurtigt og smertefrit som muligt.

Som nummer tre på listen har vi det værktøj, der skal til for at reparere skure og andet i haven, når der er brug for det. Det er typisk hamre og søm, boremaskiner og skruer, der skal til for at ordne den slags problemer.

Nummer fire er de redskaber, der skal til for at fjerne alt det overflødige i haven. Det er naturligvis riven, der her er tale om – det er under alle omstændigheder det mest almindelige redskab til den type arbejde. Det er mest blade og andet biologisk affald, der skal samles, så det ikke ødelægger det pæne billede alt vores andet arbejde er til for at skabe.

Til sidst er der de noget større problemer, i hvert fald bogstavelig talt og i en rummelig forstand. De består i alt, hvad man bruger en motorsav til. Det er teknisk set muligt at fælde et træ med en almindelig sav, men de færreste er masochistiske nok til at gå igennem den slags smerte. Det er dog sjældent nødvendigt at fælde træer eller fjerne så store grene, at en motorsav er nødvendigt, så om det er vigtigt for dig må du selv vurdere.

Der er selvfølgelig andre redskaber, der kan være nødvendige, men det er de færreste i det moderne danske samfund, der har et bed eller andet, der kræver deres helt egne skovle, gafler, og andre underlige redskaber og værktøjer.