Når man elsker at læse, så er der ikke noget bedre, end at fordybe sig i en god bog. Læsning er en fantastisk måde at komme lidt væk fra den virkelige verden på, uden at det sker på en usund måde. Modsat film eller TV-serier, så er læsning nemlig ikke en helt passiv aktivitet. Du har selvfølgeligt ikke nogen direkte kontrol over, hvordan historien udspiller sig. Men tingene udspiller sig i din fantasi, og du har derfor rigtigt meget frihed til at farve, hvordan alting ser ud. Ens kreative side er altså fuldt ud engageret, når man er i gang med at læse en bog.

Der er dog en enkelt udfordring ved, at være en ivrig læser. Problemet er nemlig, at man hurtigt bliver meget kræsen med de bøger man læser. Når først man har oplevet hvor dejligt det er at fortabe sig i et univers, fra en virkeligt velskrevet bog, så har man ikke lyst til at læse dårlige bøger længere. Det er dog svært at vide, om en bog er god eller ej, før man er kommet godt ind i den. Nogle bøger kræver nemlig en del tålmodighed i starten: det tager tid, at sætte sig ind i universet og alle karakterene. Hvis man er for utålmodig, så risikerer man altså at droppe en bog, man ellers ville have elsket. Samtidig risikerer man dog let, at bruge mange timer på en bog, der så aldrig rigtigt ender med at sige én noget.

Det ville altså være rart, hvis der var en bedre måde at vælge bøger på. Der er flere forskellige strategier der. Et godt bud er, at læse andre bøger fra de forfattere, du allerede har gode erfaringer med. Hvis en forfatter har skrevet en helt fantastisk bog, så er der god chance for, at andre af vedkommendes bøger også vil falde i god jord hos dig. Det er ikke en garanti, men chancerne er gode.

En anden måde at finde gode bøger på, er ved at finde anbefalinger fra andre, der har samme smag som dig. Det er mit mål med denne artikel: jeg vil gerne foreslå dig nogle bøger, som folk der går op i Game of Thrones, sandsynligvis vil elske. Det er lidt lige meget, om du har set Game of Thrones på fjernsynet, eller læst Kampen om Tronen som bog. Hvis universet, og stilen, er noget du godt kan lide, så tror jeg du vil elske de bøger jeg deler ud af her.

Den første bog jeg vil anbefale er Aftentid og morgengry af Ken Follett. Bogen foregår i England i middelalderen. Modsat Game of Thrones, så er der ikke nogen Fantasy elementer: den er mere realistisk. Ellers er der mange af de samme temaer, og stilen minder rigtigt meget om.  Aftentid og Morgengry er desuden så populær en bog, at der også er en TV serie på vej!

Hvis du godt kan lide Stephen King, så har han faktisk også en serie, der minder om Game of Thrones. Serien hedder Det Mørke Tårn og består af 8 fantasy romaner.